Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цивільний захист

27 Жовтня, 2023 р., 12:50
27 жовтня о 04:47 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Монастирець Самбірського району. Пожежа виникла в дерев'яному житловому будинку, критому черепицею.
25 Жовтня, 2023 р., 15:41
Самбірське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області інформує, що осінь – пора теплих шарфів, першої морозяної прохолоди. А ще осінь це пора коли ми замислюємось над теплом вдома.
15 Вересня, 2023 р., 16:11
Нагадуємо, що на території Самбірського району працюють рейдові групи щодо недопущення спалювання сухої рослинності (сміття), недопущення пожеж в побуті. Протягом кількох днів, складено 40 протоколів представниками ДСНС про адміністративне порушення під час рейду в екосистемах, за допомогою дронів працівники ДСНС мають змогу бачити всіх паліїв, а також фіксувати порушення. Враховючи ситуацію з пожежами в екосистемах, Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області наголошує, що рейди будуть продовжуватися, а середній штраф становить 3060 гривень, тому варта подумати  чи палити суху траву та залишки сухої рослинності на присадибних ділянках та полях.
05 Вересня, 2023 р., 09:16
У зв’язку з великою кількістю пожеж у природних екосистемах Самбірське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області вкотре наголошує жителям про заборону спалювання сухої рослинності. Із настанням осені громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей. Щорічно, під час спалювання сухої рослинності, звичайна людська недбалість й необачність призводить до загоряння господарських будівель, житлових будинків, транспортних засобів. Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку та завдає значних збитків. Самовільне спалювання листя та сухої трави становить загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати у людини різні захворювання, зокрема рак. У зв’язку з вищезазначеним, звертаємося до громадян з проханням, дотримуватися правил пожежної безпеки, відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків.
31 Липня, 2023 р., 11:38
Працівники Самбірського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області нагадують мешканцям Самбірщини правила безпечного відпочинку на водних об’єктах.
27 Липня, 2023 р., 17:24
На Самбірщині продовжується сезон збирання грибів, які окрім своєї користі, ще й можуть нанести великої шкоди здоров’ю людей. Все частіше зустрічаються повідомлення про випадки отруєння дикорослими грибами. Харчові отруєння, викликані споживанням таких рослин, найчастіше пов’язані з необізнаністю населення про можливі фатальні наслідки, до яких веде вживання нерозпізнаних отруйних грибів.
18 Липня, 2023 р., 14:44
Самбірське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до всіх мешканців нашого району припинити випалювання сухостою, та пам’ятати, якщо Ви побачили підпал, негайно повідомляйте у пожежну службу та поліцію, не дивлячись на те, що палій – це Ваш сусід чи знайомий!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора