Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ПОРАДИ ЯК ЗБЕРЕГТИ ПРОДУКТИ В ХОЛОДИЛЬНОМУ ОБЛАДНАННІ ПРИ АВАРІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕННЯХ СВІТЛА ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ»

Дата: 06.02.2023 15:36
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Через часті обстріли російськими окупантами об'єктів енергетичної інфраструктури, перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів у холодильнику. Тому важливо розуміти, що робити з продуктами з холодильника, якщо раптово зникне світло. 

Варто заздалегідь підготуватись до відключення електроенергії. Для цього дотримуйтеся наступних порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання.

 

Поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання: 

 

1. Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче.

2. Підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.

3. Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.

4. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

5. Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

6. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

 

 

З повагою Самбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора