Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 березня - Всесвітній День води.

Дата: 15.03.2021 15:30
Кількість переглядів: 1421

Фото без опису

ВОДА-ДЖЕРЕЛО МИНУЛОГО ТА СУЧАСНОГО!

 

Щорічно 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній День води.  

Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води –  «Цінність води для кожного з нас».

  Водні ресурси є національним багатством кожної країни, однією з природних основ її економічного розвитку. Вони забезпечують усі сфери життя і господарської діяльності людини. Всесвітній день водних ресурсів запроваджений в 1992 році Організацією Об’єднаних Націй  з метою зосередження громадськості на проблемні питання води, враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя людства, яка на сьогоднішній день стала усвідомленням великої проблеми. Головним завданням цього свята, має стати нагадування всім жителям Землі про величезну важливість води для підтримку життя на нашій планеті. Тому необхідно не тільки задуматися про це на національному рівні, але і приймати відповідні заходи. Здійснюється поширення інформації про важливість проблем, пов'язаних з охороною водних ресурсів прісної води, приймаються серйозні заходи з постачання питною водою для жителів країн, де існує дефіцит.

Враховуючи актуальність питань щодо управління водними ресурсами, а також з метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності  громадян щодо проблем, пов′язаних  з водним фактором на території нашої країни свято "Всесвітній День Води" відзначається з              1995 року. Вода це найважливіший природний ресурс нашої планети. Без неї неможливий розвиток живої природи, вода є незамінне джерело у життєвих процесах організму людей, тварин та рослин. Воду п’ють і ліси, і поля. Без неї не можуть жити ні люди, ні птахи, ні звірі. Вода підживлює кожну клітинку нашого організму. Вона дарує оновлення і молодість, небувалу енергію і красу. Як і весь навколишній світ, людина завжди радіє повільною течією лісових струмочків, силою і шумом морського прибою, крапельками роси на ранковому лузі або теплим літнім дощем. І цей природній потяг до досконалості і пишності води завжди залишається і передається від покоління до покоління, ковток за ковтком живлячи людство цілющою силою.     

 В Україні проблема якісної води та водозабезпечення – одна з найважливіших болючих екологічних проблем. Щодня ми використовуємо десятки літрів води і навіть не задумуємось над цим. Вода для нас – це щось настільки звичне, що уявити світ без неї просто неможливо.

Хто як не ми – жителі нашого краю повинні берегти і раціонально використовувати водні багатства, пам’ятати, що ресурси води не безмежні, що навіть найменша економія води може мати величезне значення - якщо до неї долучиться велика кількість людей. Наше здоров’я та життя напряму залежить від її кількості та якості. Нам варто пам’ятати про це кожного дня, кожної хвилини і цінувати кожну її краплину. Не будьте байдужими до свого майбутнього!

Потрібно просто зрозуміти, що вода – це одне з найбільших багатств, вічна цінність, до якої ми повинні відноситися з великою повагою, не завдаючи їй шкоди.

Необхідно вирішувати комплекс питань з усунення причин деградації водних об’єктів, тобто заходів на водозаборах, а потім — у руслах річок. Але без участі широких кіл громадськості, тобто людей, які проживають поблизу річок і прилеглих до них територій, ні комунальні служби, ні водогосподарські чи інші організації разом узяті неспроможні самотужки вирішити проблеми річок і водних ресурсів. Екологічне виховання населення, починаючи від дошкільних закладів, має бути як на державному рівні, так і на місцевому — із залученням громадських та релігійних організацій.

Тому ми повинні дбайливо ставитися до цього безцінного життєдайного джерела. Вода — це життя, наші нащадки повинні пити чисту воду.

Відділ водних відносин у басейні річки Дністер

БУВР Західного Бугу та Сяну


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора