Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

План роботи відділу освіти

Дата: 14.04.2021 14:40
Кількість переглядів: 1244

Фото без описуЗАТВЕРДЖУЮ

Ралівський сільський голова

_______________Ковалик Л.І.

_________________2021 року

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЛАН

роботи відділу освіти Ралівської сільської ради

 2021 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

Процес децентралізації в Україні передбачає реформування всіх сфер життя місцевих громад. Одним з найбільших секторів публічних послуг, яким користується населення, починаючи з рівня окремої громади, є освіта, культура та спорт.

На території Ралівської територіальної громади функціонують:

  • 14 загальноосвітніх навчальних закладів:
  • Вільшаницька СЗШ І-ІІІ ступенів;
  • Кульчицький НВК «СЗШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ»
  • Нагірненська СЗШ І-ІІІ ступенів;
  • Монастирецька СЗШ І-ІІІ ступенів;
  • Опорний заклад ЗСО ім..І.Франка с.Ралівка;
  • Чукв’янська СЗШ І-ІІІ ступенів;
  • Городищенський НВК «СЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ»
  • Черхавська СЗШ І-ІІ ступенів;
  • Блажівський ЗЗСО І-ІІ ступенів
  • Звірська СЗШ І-ІІ ступенів;
  • Спринська СЗШ І ступеня;
  • Бережницька СЗШ І ступеня;
  • Філія «Початковам школа с.Сіде» опорного ЗЗСО ім..І.Франка с.Ралівка
  • Воле-Блажівська СЗШ І ступеня
  •    Заклад дошкільної освіти:
  • «Лісова Пісня» с.Вільшаник;
  • «Сонечко» с.Ралівка

Освіта України перебуває на шляху переходу до більш якісного стану і вимагає не тільки модернізації змісту, а й змін форм, методів роботи навчальних закладів та управлінської діяльності керівників.

Відділ освіти намагається створювати відповідні умови для успішного функціонування освітньої галузі громади. Ми розуміємо, що саме в галузі освіти кожна зроблена добра справа, кожне починання з часом повертаються сторицею: для кожної окремої людини та держави загалом. 

Якщо ми ставимо перед собою завдання мати ефективну загальну середню освіту, дитину потрібно готувати до школи. Немає жодної методики, яка б вирішила  це питання без дошкільної освіти.

Дошкільна освіта громади представлена закладами дошкільної освіти в с.Ралівка та с.Вільшаник та короткотривалими групами, які функціонують на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Даною формою дошкільної освіти охоплено 229 дітей.

Навчально-виховним процесом у Ралівській громаді охоплено 1547 учнів, середня наповнюваність становить 14,32.

Відділом освіти розроблятимуться заходи по оптимізації шкільної мережі.

Однією з умов забезпечення рівного доступу до якісної освіти є організація підвезення школярів до місць навчання. Вирішенню цієї проблеми сприяє  Державна програма “Шкільний автобус”. В громаді є 4 автобуси, які підвозять дітей до місця навчання

            Право на якісну і доступну освіту мають всі діти, та все ж особливої уваги потребують діти пільгових категорій та з особливими освітніми потребами. У навчальних закладах громади створено банк даних про усіх дітей пільгових категорій, налагоджено чітку систему роботи з ними.

    У загальноосвітніх навчальних закладах громади навчається 11 дітей-сиріт та дітей без батьківської опіки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у ЗНЗ» від 19 червня 2002 р. №856 діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, а також 93 дітей з малозабезпечених сімей, 42 дітей учасників АТО, 7 дітей у інклюзивних класах та  73 дітей інших категорій харчуються безкоштовно.

Також, враховуючи вимогу створення здорового середовища, всіма керівниками навчальних закладів  за згодою та кошти батьків організовано гаряче харчування.

Глибокі знання дитині може дати  тільки якісна школа, яка зробить її конкурентною. На жаль, це не може зробити школа, яка не має справжнього фахівця.

Сьогодні навчально-виховний процес  дошкільному та загальноосвітніх  навчальних закладах громади забезпечують 146 педагогічних працівників.

Одним із пріоритетних напрямків роботи щодо  кадрового забезпечення є створення та впровадження багаторівневої системи підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Кредитно-модульною системою підвищення кваліфікації педагогів  охоплено 100% педагогічних працівників. 

Щорічною перевіркою професійного зростання, іспитом на компетентність педагогів є атестація педагогічних кадрів.

Одним із чинників забезпечення рівного доступу до якісної освіти є впровадження сучасних інформаційних технологій у навчально-виховний процес. На даний час в установах освіти громади встановлено 121 персональних комп’ютерів. Показником рівня комп’ютеризації загальноосвітніх навчальних закладів є визначення кількості учнів на один комп’ютер. Станом на 01.01.2021р. цей показник становив 15 учнів.    

Доступ до глобальної мережі — це нові можливості як для вчителів, так і для учнів.   На даний час до швидкісної мережі Інтернет підключено всі навчальні заклади громади.

Відділом освіти упорядковується роботу  щодо всебічного  висвітлення діяльності на офіційному веб-сайті. Навчальні заклади мають можливість висвітлювати свою діяльність на власних сторінках. Та найголовніше, зробити цей веб–ресурс яскравим та інформативним для вчителів та учнів.

           

 

 

 

 

 

 

І. Пріоритетні напрямки роботи відділу освіти Ралівської сільської ради

1. Затвердження установчих документів закладів освіти, їх нові редакції та зміни до них.

2. Укладання строкових трудових договорів з керівниками закладів освіти, обраними  у порядку, встановленому законодавством.

3. Здійснення контролю за дотриманням установчих документів закладів освіти.

4. Забезпечення якості дошкільної освіти відповідно до контексту Концепції Нової української школи та змісту Базового компонента дошкільної освіти, навчальних програм розвитку та виховання дітей дошкільного віку.

5. Здійснення належної підготовки закладів дошкільної, загальної середньої освіти, до нового 2021-2022 навчального року.

6. Забезпечення дотримання основних аспектів організації виховної роботи, зазначених у  Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді та Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2025 рр.

7. Активізація функціонування освітніх порталів, педагогічних віртуальних мереж, продовження створення та регулярного оновлення сайтів закладів дошкільної, загальної середньої освіти.

8. Сприяння професійному зростанню педагогічних працівників, обміну успішними зразками досвіду впровадження сучасних освітніх технологій.

9. Організація тренінгів, практикумів, майстер-класів, педагогічних майстерень для підготовки вчителів до виконання ролі коуча, фасилітатора, тьютора, модератора індивідуальної освітньої траєкторії освіти та розвитку учнів.

10. Використання інноваційних технологій навчання з метою стимулювання самоосвіти, самовдосконалення та формування соціальної компетентності учнів.

11. Удосконалення навчально-методичного забезпечення упровадження інформаційно-комунікаційних технологій, системного і цілеспрямованого використання потенціалу ІКТ в освітньому процесі закладів освіти.

12. Урізноманітнення моделі організації дошкільної освіти, впровадження новітніх технологій, що сприяють розвитку особистості дошкільника.

13. Активізація роботи з обдарованими і талановитими дітьми, молоддю, створення умов для розвитку їх творчих здібностей і навичок самостійного наукового пізнання, самоосвіти та самореалізації.

14. Удосконалення  роботи  з підготовки  педагогічних працівників  до  участі  в конкурсі «Учитель року» та в інших професійних змаганнях.

15. Реалізація перспективних проектів, спрямованих на заохочення дітей та  молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив.

16. Створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив з урахуванням місцевих особливостей, забезпечення умов для суспільної та культурної самореалізації талановитої особистості.

17. Забезпечення доступності послуг  початкової мистецької освіти.

18. Популяризація туристичного потенціалу Ралівської сільської ради

19. Розвиток і популяризація здорового способу життя серед населення, підтримка дитячої і молодіжної політики у сфері фізичної культури і спорту.

20. Залучення різних вікових груп  населення до регулярних та повноцінних занять фізичною культурою і спортом за місцем їх проживання, навчання, роботи.

21. Запровадження нових програм літнього оздоровлення школярів.

22. Посилення роботи з дітьми щодо профілактики правопорушень в учнівському середовищі та напрацювання заходів щодо залучення дітей до занять у гуртках та спортивних секціях закладів загальної середньої.

23. Реорганізація закладів загальної середньої освіти в об`єднаній територіальній громаді.  

ІІ. Контроль за розпорядчими документами та дорученнями начальника відділу освіти Ралівської сільської ради.

1. Вхідна документація щоденно реєструється та подається начальнику відділу для прийняття управлінського рішення, контроль здійснюється відповідно до резолюції начальника (спеціаліст відділу освіти).

2. Питання підготовки та послідуючого контролю за розпорядчими документами  покладається на працівників відділу освіти згідно з функціональними обов’язками.

3. Підготовка доручень начальника відділу, даних на нарадах з керівниками закладів освіти та контроль за їх виконанням та підготовку інформації про їх реалізацію покладається на спеціаліста відділу освіти.

4. Ведення протоколів  нарад із  керівниками  закладів освіти, оформлення та контроль за виконаннями доручень начальника відділу здійснює спеціаліст відділу освіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІV. Річна, періодична статистична звітність.

з/п

Назва звітної документації

Терміни виконання

Відповідальний

1.

Моніторинг виконання закладами освіти ст.30 Закону України «Про освіту».

до 05.01

начальник

2.

Узагальнена інформація про виконання норм харчування  у закладах дошкільної освіти  та ЗЗСО

Щомісяця до 10 числа

 

Спеціаліст бухгалтерії

3.

Звіт про комплектацію дітей у ЗДО станом на 01.01.2021 р.

до 10.01

спеціаліст

4.

Звіт про кількість працівників ЗДО, їхній якісний склад та професійне навчання №6-ПВ.

до 07.02

спеціаліст

5.

Формування  річного статистичного звіту 85-К (ЗДО).

до 25.12

начальник

6.

Звітність про видачу документів про освіту випускникам 2021 р.

Червень

начальник

7.

Формування мережі класів та учнів в них.

до 05.09

заклади освіти,

спеціаліст

8.

Облік дітей дошкільного віку.

 

вересень

спеціаліст,

Керівники ЗДО

9.

Укладання статистичної звітності на основі первинних звітів ЗНЗ – 1.

 

до 10.09

начальник,

керівники ЗЗСО

 

10.

Оперативна інформація про продовження навчання та працевлаштування випускників 9-х, 11- х класів.

05.09

спеціаліст,

Керівники ЗЗСО,

 

11.

Перевірка тарифікаційних списків закладів загальної середньої освіти.

до 10.09

відділ освіти

12.

Створення реєстру даних про дітей шкільного віку та учнів.

до 10.09

спеціаліст

13.

Формування статистичної звітності

76-РВК

до 20.09

спеціаліст

14.

Формування статистичного звіту за формою 77-РВК,

83-РВК

до 05.10

 

до 24.10

спеціаліст

15.

Узагальнення інформації про охоплення дітей навчанням

жовтень

спеціаліст

16.

Формування перспективної мережі класів та учнів в них на 2022-2023 н.р .

листопад

начальник,

керівники ЗЗСО

17.

Звіт про продовження навчання для здобуття повної середньої освіти випускниками 9 класів( 1-ЗСО)

До 10.12

начальник

 

 

 

 

Начальник відділу                                                      Татяна КОВАЛИК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора