Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЧОРНОБИЛЬ – ПОПЕРЕДЖЕННЯ, НАБАТ. ЙОГО УРОКІВ ЛЮДСТВО НЕ ЗАБУДЕ

Дата: 26.04.2021 09:27
Кількість переглядів: 2014

Фото без описуУже 35 років дзвони Чорнобиля змушують нас зупинитись і озирнутися в той страшний 1986 рік, відколи розпочато новий трагічний відлік історії. Болісний…Гіркий... Печальний…

26 квітня 1986 року о 01 годині 25 хвилин над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Радіоактивна хмара накрила територію України, Білорусі, Росії та чимало європейських країн. А доза радіації в кілька десятків разів перевищувала вибух бомби в Хіросімі. Людство вперше в таких великих масштабах зіткнулось з невідомим досі страшним явищем, як радіація. Явищем, що не має ні запаху, ні кольору, ні кордонів розповсюдження. «Мирний атом» перетворився на безжального вбивцю як людей, так і навколишнього середовища. Чорнобильська аварія ввійшла в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.

Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем і сльозами згадуємо сьогодні. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх українців, які тоді відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Серед тих, хто пройшов крізь горнило Чорнобиля були і наші земляки. Сьогодні на території Ралівської сільської ради проживають 36 учасників ліквідації аварії, 3 вдови учасників-ліквідаторів та 5 осіб, переселених із зони відчуження.

З нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Ралівська сільська рада виділила із сільського бюджету 40 000 гривень на виплату матеріальної допомоги ліквідаторам та потерпілим. Виплати здійснюватимуться за рахунок коштів місцевої програми «Виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам на території Ралівської сільської ради на 2021 рік» на банківські рахунки утримувачів.

У день Чорнобильської трагедії лунають дзвони пам’яті за ліквідаторами аварії, а біль Чорнобиля назавжди залишиться у наших серцях. Ми будемо вічно пам’ятати кожного героя, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора