Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЛАГОУСТРІЙ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ - СПІЛЬНА СПРАВА УСІХ МЕШКАНЦІВ!

Дата: 07.05.2021 09:12
Кількість переглядів: 2197

        Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту.

       Жителі територіальної громади Ралівської сільської ради з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, утримання у належному стані будівель, споруд, інженерних споруд , території та санітарного очищення території населених пунктів сільської ради повинні дотримуватись заходів з благоустрою населених пунктів.

        Благоустрій населених пунктів включає комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращання  мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населеного пункту з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

      Відповідно до пункту 44 частини 1 статті 26, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 5, 10, 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017  № 310 «Про типові правила благоустрою населених пунктів», сільською радою затверджено «Правила благоустрою територіальної громади Ралівської сільської ради» від 22.06.2018 року рішення № 10.

     Зазначеним документом визначено обов’язки підприємств, установ, організацій, громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території громади у чистоті й належному стані.

      За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн),  відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     Керуючись ст. 21 Закону України «Про відходи», органи місцевого самоврядування здійснюють контроль за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами відповідно до закону та розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора