Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завдав екологічних збитків на понад 3 млн грн: за матеріалами СБУ судитимуть керівника комунального підприємства

Дата: 01.07.2021 17:23
Кількість переглядів: 3607

Фото без опису

У Дрогобичі за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства. Неналежне виконання посадових обов’язків посадовця спричинило екологічну небезпеку в регіоні та завдало екологічних збитків державі на понад 3 млн грн.

Оперативники СБУ встановили, що головний інженер одного з комунальних підприємств Дрогобицької міськради (зараз т.в.о. директора), своєю халатністю призвів до забруднення земель відходами, шкідливими для життя та здоров’я людей. Як стало відомо, через неналежне виконання посадовцем своїх обов’язків, відходи складували не на сортувальній лінії, а фактично під відкритим небом, що і завдало екологічних збитків.

У листопаді 2019 року Державна екологічна інспекція у Львівській області склала протокол щодо порушень експлуатації земельної ділянки. Згідно з документом, на вказаній ділянці виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин: міді, цинку, фосфору, кадмію, свинцю, нітратів, хлоридів.

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи підтверджено забруднення земель, яке заподіяло комунальне підприємство Дрогобицької міської ради. Сума завданої шкоди становить понад 3 млн. грн.

У межах розпочатого кримінального провадження головному інженеру комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось оперативниками УСБУ спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора