Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СБУ вкотре викрила корупційний механізм посадовців АТ «Львівгаз»

Дата: 13.08.2021 10:21
Кількість переглядів: 3039

Служба безпеки України викрила протиправний механізм вимагання та отримання хабарів посадовцями газорозподільного підприємства АТ «Львівгаз».

За оперативною інформацією стало відомо, що інженер метролог підприємства вимагав хабарів з місцевих мешканців. За чималі суми винагороди зловмисник «гарантував» не вживати заходів реагування щодо штучно виявлених фактів порушень під час експлуатації газового обладнання та несанкціонованого втручання у розподільчу мережу.

За попередньою інформацію, свій «бізнес» ділок мав намір поширити на більшість населення області. Це могло спричинити зростання соціальної напруги серед населення.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабара в сумі 20 тис. грн.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. Готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Встановлюється причетність керівників усіх ланок АТ «Львівгаз» до протиправної діяльності. Тривають слідчі дії.

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили оперативники УСБУ спільно з слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора