Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти у 2021 -2022 навчальному році

Дата: 02.09.2021 18:23
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

Україна

ВІДДІЛ ОСВІТИ

РАЛІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

НАКАЗ

 

31 серпня 2021 р.                             с. Ралівка                             № 09-05/74

 

Про організацію харчування

учнів закладів загальної середньої освіти

у 2021 -2022 навчальному році

 

             Керуючись ст.56 Закону України «Про освіту» ст.5 Закону України «Про охорону дитинства»,  постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р.№305 «Про затвердження норм та Порядку харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість», наказу Міністерства охорони здоров’я від 29.09.2020 року №2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» (із змінами), рішення сесії Ралівської сільської ради від 28.01.2021 року №32 «Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів»,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Керівникам закладів освіти:

            1.1. Організувати з 06.09.2021 року безкоштовне одноразове харчування (сніданок або обід) на суму до 15 грн. для:

-  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; 

- дітей з інвалідністю (в тому числі, яким інвалідність не встановлена); 

- дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;  

- дітей із числа внутрішньо переміщених осіб;

- дітей з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»

- дітей напівсиріт (в томі числі, які виховуються одинокою матір’ю);

- дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи;

- дітей, які виховуються у сім’ях в складних життєвих обставинах.

            1.2. Організувати з 06.09.2021 року безкоштовне одноразове харчування (сніданок або обід) на суму до 15 грн. для дітей, батьки є учасниками бойових дій (АТО), захисниками України, добровольцями – захисниками України або загиблими (померлими) захисниками України.

1.3. Організувати з 06.09.2021 року безкоштовне одноразове харчування (сніданок або обід) на суму до 15 грн. для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах.

          1.4. Організувати для учнів закладів загальної середньої освіти дієтичне харчування, яке передбачає зміну технології приготування страв відповідно до довідки лікаря (дієта № 5, 7, 8).

          1.5. Організовувати, за потреби, харчування всіх учнів 1-11 класів за батьківські або спонсорські кошти.

1.6. Виконувати неухильно нормативно-правові документи щодо організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти.

1.7. Забезпечити застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках відповідно до вимог наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових». ???????

1.8. Здійснювати протягом навчального року контроль за станом організації харчування учнів у закладі та щомісячний громадський контроль із залученням представників батьківського комітету, щомісяця обговорювати дане питання на нараді.

1.9. Забезпечити виконання норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (із змінами). Суворо дотримуватися встановленої вартості харчування.

???????          1.10. Проводити щоденний контроль за якістю харчування, за доброякісністю продуктів харчування, які приймаються до закладу, термінами і умовами їх зберігання, санітарним станом харчоблоку та транспорту, яким постачаються продукти харчування, за дотриманням технології приготування страв, за приготуванням блюд відповідно до  картотеки страв. Результати узагальнювати  актами.

1.11. Приймати до закладу продукти харчування, продовольчу сировину тільки за  наявності товарно-транспортної накладної і відповідних супровідних документів, які засвідчують їх походження та безпеку. Не приймати в заклади продукти харчування, що містять рослинні жири, ароматизатори, барвники.          ???????

1.12. Проводити своєчасно заміну столового посуду, кухонного інвентарю, спецодягу, ремонти холодильного, технологічного, вентиляційного обладнання.

1.13. Дотримуватися суворо вимог ведення документації відповідальними особами щодо здійснення харчування дітей згідно з чинним законодавством.

1.14.  Забезпечити повноту і своєчасність проходження профілактичних медичних оглядів та санітарного мінімуму працівниками закладу освіти.

1.15. Систематично аналізувати ціни в регіоні, які діють на момент поставки продукції, при укладанні договорів та порівнювати їх із середньостатистичними по Львівській області.

1.16. Надавати перевагу, при рівних умовах, закупівлі продуктів харчування та продовольчої сировини безпосередньо у товаровиробника.

1.17. Проводити постійно аналіз ефективності використання бюджетних коштів, передбачених на організацію харчування учнів.

1.18. Проводити оплату за організацію харчування виключно в межах чинного законодавства.

1.19. Проводити протягом навчального року роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків щодо раціонального режиму харчування дітей та збалансованості раціону як вдома, так і в закладах освіти, профілактики кишково-шлункових інфекцій, додержання правил особистої гігієни.

1.20. Забезпечити на своїх веб-сайтах,  на виконання вимог ст. 30 Закону України «Про освіту», відкритий доступ до інформації про кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, про постачальників продуктів харчування та ціни на них.

1.21. Інформувати негайно відділ освіти про всі нестандартні випадки  щодо організації харчування дітей та  стану їх здоров’я.

2.Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник відділу                                                             Татяна Ковалик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора