Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Дата: 28.10.2021 12:34
Кількість переглядів: 1543

Фото без описуФото без описуФото без опису

28 жовтня 2021 року у Ралівській сільській раді відбулося засідання Комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, під час якого обговорили питання необхідності дотримання суб’єктами господарювання мінімальних державних гарантій в оплаті праці. У засіданні взяв учать провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями та рекрутингу  Самбірського міськрайонного центру зайнятості Володимир Роман.

Спеціаліст служби зайнятості дав роз’яснення про переваги використання легальної праці для роботодавців та працівників. А саме, розповів, що для роботодавців - це вкладання коштів у трудовий ресурс, проведення періодично навчання, підвищення кваліфікації своїх працівників, що обов’язково відобразиться на якості виробничого процесу, а також це можливість скористатися механізмом відшкодування витрат роботодавця по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника. Для працівників – це стабільна заробітна плата, гідна пенсія в майбутньому, страхові виплати в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, у зв’язку з настанням нещасного випадку на виробництві, у зв’язку з настанням безробіття.

Також наголошувалося, що оформлення трудових відносин відповідно до чинного законодавства з найманим працівником звільняє роботодавця від сплати штрафних та фінансових санкцій, передбачених чинних законодавством.

Комісією і надалі будуть здійснюватися дієві заходи щодо виявлення незареєстрованої найманої робочої сили, адже зменшення заборгованості по заробітній платі чи легалізація доходів - це не тільки надходження до бюджету, але й захист прав та законних інтересів платників  податків.

Слід пам’ятати, що офіційне оформлення працевлаштування є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків, з чим і погодилися усі учасники заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора