Ралівська громада
Львівська область, Самбірський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про реорганізацію Черхавського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів шляхом припинення юридичної особи, створення філії та приєднання до Вільшаницької гімнназії Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області

Дата: 07.06.2024 09:20
Кількість переглядів: 39

ПРОЄКТ

Фото без опису                                     

РАЛІВСЬКА  СІЛЬСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО  РАЙОНУ  ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

сесія  VIII скликання

 

  РІШЕННЯ

 

Про реорганізацію  Черхавського закладу загальної

середньої освіти І-ІІ ступенів шляхом припинення

юридичної особи, створення філії та приєднання до

Вільшаницької гімнназії Ралівської сільської ради

Самбірського району Львівської області

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 13, 25 Закону України «Про освіту», статтями 8, 31-33, 37 Закону України «Про повну загальну середню освіту», статтями 15-17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», статтями 104-107 Цивільного кодексу України, статті 89 Бюджетного кодексу, Кодексу законів про працю України, статтями 56-58 Господарського кодексу України, постанови КМУ від 05.03.2024 №245 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів Кураїни від 14 січня 2015р. №6 і 27 грудня 2017 р. №1088», рішенням XV сесії VIII скликання Ралівської сільської ради № 11 від 20.05.2022 «Про трансформацію мережі закладів загальної середньої освіти Ралівської сільської ради на 2022-2027 роки», з метою концентрації та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів (вихованців), створення єдиної системи освітнього процесу та покращення якості освіти, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Реорганізувати Черхавський  заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377969), який знаходиться за адресою: 81484, Львівська область, Самбірський район, с.Черхава, вул. Шкільна, буд.22 шляхом створення філії та приєднання до Вільшаницької гімназії Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377739).

2.Припинити в результаті реорганізації юридичну особу - Черхавський  заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377969) (далі Заклад) та препрофілювати у початкову школу.

3.Затвердити найменування філії:  Філія Початкова школа с.Черхава Вільшаницької гімназії Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області.

4.Встановити, що Вільшаницька гімназія Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377739) є правонаступником всіх майнових прав та обов’язків реорганізованого Черхавського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377969), а також усіх соціально-економічних зобов’язань перед найманими працівниками вказаних юридичних осіб. 

5.Створити та затвердити склад комісії з реорганізації щляхом  припинення юридичної особи Черхавського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377969) із пониженням ступенів, створення філії початкова школа та приєднання до Вільшаницької гімназії Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377739) згідно додатку (далі Комісія) та визначити місцезнаходження комісії: 81473, вул. Івана Франка, 28 с.Ралівка, Самбірський район Львівська область (Ралівська сільська рада).

6.Комісії делегувати повноваження:

- в установленому законом порядку здійснити заходи щодо припинення в результаті реорганізації юридичної особи - Черхавського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377969)  із пониженням ступенів, створення філії початкова школа та приєднання до Вільшаницької гімназії Ралівської сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 22377739);

-провести інвентаризацію та передачу майна Закладу відповідно до вимог чинного законодавства України;

-провести розрахунки з бюджетом та працівниками;

-провести погашення кредиторської та вжити заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості згідно з чинним законодавством України;

-скласти та надати на затвердження сесії Ралівської сільської ради  передавальний акт;

-вчинити інші необхідні дії (заходи) відповідно до чинного законодавства, направлені на реорганізацію юридичної особи.

-забезпечити у ході реорганізації дотримання прав та інтересів працівників Закладу та осіб, які в ньому навчаються, відповідно до вимог чинного законодавства.

7.Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог 2 (два) місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи в установленому чинним законодавством України порядку.

8.Доручити начальнику відділу освіти Ралівської сільської ради Татяні КОВАЛИК здійснити заходи щодо попередження керівника Закладу про можливе вивільнення у зв’язку з припиненням в результаті реорганізації юридичної особи, змінами в організації виробництва і праці, скорочення чисельності та штату працівників в порядку та строки, визначені чинним законодавством України (2 місяці, згідно ст.32, ч.1 ст.40 КЗпП України).

9.Керівнику Черхавського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Ралівської сільської ради  (Ольга ЛОПАТОВСЬКА) в установленому законом порядку вжити заходи організаційно-кадрового характеру, повідомити та попередити працівників підпорядкованого Закладу про можливе вивільнення у зв’язку припиненням в результаті реорганізації юридичної особи, змінами в організації виробництва і праці, скорочення чисельності та штату працівників в порядку та строки, визначені чинним законодавством України (2 місяці, згідно ст.32, ч.1 ст.40 КЗпП України).

10.Уповноважити голову Комісії Ольгу ЛОПАТОВСЬКУ протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію про прийняте рішення для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців відповідних записів.

11. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту, духовного відродження і зав’язків із засобами масової інформації (Олег БІЛИЦЯ) та постійну комісію з питань бюджету, фінансів, соціально-економічно розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Володимир РОМАН).

 

 

 

    

Сільський голова                                                              Любов КОВАЛИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора